banner12.png

fblogo

 

Leuvense auteur Guido Eekhaut (1954) is schrijver, journalist, cultuurfilosoof. Zijn jeugd bracht hij door tussen boeken in een oude universiteitsstad.

Hij publiceerde verhalen (o.a. in De Gids, Maatstaf, Sic, NVT, Appel, De Brakke Hond en in verscheidene bloemlezingen) waarvoor hij meermalen bekroond werd, hoorspelen (BRT, AVRO), romans (oa bij Bert Bakker en bij Babel Publications), essays (o.a. in Intermediair, Kreatief, Oikos, Dietsche Warande en Belfort, Kultuurleven) en journalistieke bijdragen in De Financieel Economische Tijd, De Standaard, Imediair en Bizz.

Als reiziger bezoekt hij vaak grote westerse steden, met een specifieke voorkeur voor Londen, waarover hij een boek wil schrijven. Ook in Amsterdam is hij met enige regelmaat te vinden.

Hij publiceert over filosofie, wereldgeschiedenis, ideologie en politiek, de virtuele wereld en het internet, literatuur, management en cultuurfilosofie. Zijn specifieke interesse gaat uit naar cultuurconflicten, de potentiële evolutie van huidige sociale en politieke trends, percepties van de werkelijkheid en het conflict tussen waarheid en werkelijkheid - waarover hij onder andere het filosofisch boek Waarheid en Werkelijkheid (IJzer 2005) heeft gepubliceerd. Recent publiceerde hij de thriller Absinth (Mynx 2009)

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com