banner6.png

fblogo

 

Gerben Graddesz Hellinga (geboren 1938) groeide op in Amsterdam en studeerde medicijnen in Amsterdam en Rotterdam. Daarna specialiseerde hij zich in de psychiatrie.

Hij komt uit een geslacht van schrijvers. Aanvankelijk publiceerde hij alleen (vier) boeken en (ruim twintig) artikelen op zijn vakgebied, maar toen hij na een echtscheiding veel vrije tijd kreeg, ontdekte hij dat hij sf schrijven veel leuker vond. Zijn eerste roman Coriolis, de stormplaneet, (Leopold 1987) verscheen in Duitsland enkele jaren eerder dan in Nederland omdat de Nederlandse uitgevers het eigenlijk meer een jeugdboek  vonden – de Nederlandse uitgave kreeg een Eervolle Vermelding (Vlag en Wimpel) bij de jaarlijkse Griffeluitreiking voor jeugdboeken. Het vervolg Een Osbork in de ruimte (Leopold 1989), verscheen enkele jaren later, en bij uitgeverij Babel Publications
verscheen een trilogie over de ontmoeting van de mensheid met twee anderlingenrassen: Grensconflicten, Kinderen van de rekening en Tweede talent (Babel Publications, 1995-1997), die nu gebundeld verschenen zijn bij uitgeverij Verschijnsel onder de titel Driehoeksconflicten.

Van zijn vele korte verhalen is een selectie gepubliceerd: Hersenspinsels (Hoeijenbos, 1993). Veel van deze boeken zijn verschenen onder naam Gerben Hellinga jr.

Bij Piramide en Fontein verschenen zeven delen van een serie historische jeugdboeken die zich afspelen in de Verenigde Staten tussen 1812 en 1890. Meest recent heeft hij drie boeken over de Gouden Eeuw gepubliceerd.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com