banner3.png

fblogo

 

Jan J.B. Kuipers (Zaamslag 1953) publiceerde zo'n veertig boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, SF, thrillers en jeugdliteratuur. Hij won de King Kong Award in 1983 (samen met zijn broer Gert P. Kuipers) & in 1987, de Millennium Award (1997), de Zeeuwse Boekenprijs (2005) en de Gorcumse Literatuurprijs 2004-2005. Essays, verhalen en poëzie o.a. in Hollands Maandblad, Wonderwaan, Optima, Holland SF, Spiegel Historiael, De Tweede Ronde; een aantal verhalen in buitenlandse bloemlezingen als An der Grenze.

In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg. Eerder was hij onder meer redacteur bij regionaal-historische uitgeverij De Koperen Tuin, rubrieks-auteur en redactioneel medewerker van de Encyclopedie van Zeeland. Ook is hij recensent, columnist, redacteur van o.a. Nehalennia en Ballustrada en medewerker van o.m. het Zeeuws Tijdschrift.

Speciaal vernoemenswaard is Jan J.B. Kuipers’ het recente In de Schaduw van Michiel (Den Boer / de Ruiter, 2007, een korte thriller rond zijn privédetective Siebe Edens, in het kader van het Michiel de Ruyterjaar 2007).


Via Verschijnsel.NET zijn inmiddels twee ebooks beschikbaar gesteld:

Latijnse koortsen (gratis ebook!)

Kleine leviathan (Dit boek is ook nog verkrijgbaar in print via Verschijnsel.net)

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com