banner7.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Guido Eekhaut

Leuvense auteur Guido Eekhaut schrijft doordachte fantasy en thrillers die je meeslepen in hun gelaagde mysterie. Hij behoort tot 'de crême de la crême van de Vlaamse auteurs' (Bruna boekensite). Zijn verhalen en romans zijn genomineerd voor literatuurprijzen als de Gouden Strop en Diamanten Kogel. In 2009 won hij de Hercule Poirotprijs voor zijn thriller Absint.

 

Mysterie en misdaad

In zijn fantasyverhalen komt zijn fijnzinnige gevoel voor mysterie en misdaad helemaal tot bloei. In de eeuwige stad Orsenna speur je mee naar een geheimzinnige meisjesmoordenaar, in het alternatief Victoriaanse Londen van zijn Bezoeker-romans zit je achter een ontvoerdersbende aan. Laag voor laag ontrafel je de mysteries en daarmee een stukje van de wereld waarin ze zich afspelen.

 

Beschouwende wereldbouwer

'Veel van de personages van Eekhaut zijn, als de auteur zelf, bedachtzaam, beschouwend van aard ... Eekhaut is een schrijver, maar hij is ook een filosoof die over dingen nadenkt. Daardoor is de Orsenna-reeks niet alleen sfeervol en intrigerend, maar ook belangrijk,' schrijft Paul van Leeuwenkamp in Holland-SF. Maar Eekhaut laat zijn ideeen concreet tot leven komen op een manier die je meesleurt. Daarom vindt Het Nieuwsblad zijn boeken 'ambitieus en vlot geschreven, de koning van de onconventionele plot'.

 

Ontdek en lees

Je vindt bij elk boek op deze website on-line leesbare hoofdstukken uit het boek, of zelfs complete verhalen. Een fijne manier om meer te ontdekken.

 

Bij Verschijnsel

 

Orsenna Orsenna

Orsenna is een stad in de traditie van Italo Calvino's Onzichtbare Steden: een droom, een illusie. Maar het is een stad die vorm heeft aangenomen en even werkelijk bestaat als Parijs, Milaan of Marseille. Volgens fantastiekkenner Eddy C. Bertin zijn de Orsenna-boeken het Vlaams equivalent van de Zuid-Amerikaanse meesterwerken van Borges en Cortazar.

De Bezoekers De Bezoekers

De lange, bleke en witharige Bezoekers (door sommigen fluisterend Vamps genoemd) verschijnen voor het eerst in een alternatief Victoriaans Londen, waar ze nieuwe technologie introduceren, en trekken stevig aan de touwtjes in de ineenstortende Republiek Vlaanderen anno 2019, waar steeds meer mensen worden uitgesloten en op straat belanden, en in het 22e eeuwse Japan waar het Keizerlijk leger de bevolking terroriseert.

Romans en verhalenbundels Romans en verhalenbundels

In Guido Eekhauts werelden spelen moordmysteries zich af in omgevingen waar overlijden een heel betrekkelijke zaak is, waar het pixelslijm door je lichaam kan kruipen en de planeten bereikbaar zijn als je daarvoor de hoge tol wil betalen. De wereld verandert als Indianenhoofdman Zittende Stier wordt geadviseerd door Karl Marx en als engelen de aarde bezoeken. Je loopt anders over straat nadat je deze verhalen hebt gelezen.

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Het eerste boek over Orsenna. In Orsenna, metropool van de verbeelding, slaat een meisjesmoordenaar toe. Geen ingezete blijft onberoerd: noch de verbannen onaangepasten, weggestopt op hun Narrenschepen, noch de gildemoordenaars, noch de directeur van het instituut voor Creatief Anachronisme.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Het tweede boek over Orsenna. Vacuümeiland vertelt je over schepping en verval in twee korte romans. Een officier verwikkeld in een onderzoek naar de geheimzinnige ziekten waaraan de jonge edelen van de stad ten onder gaan. Betreft het een Venetiaans komplot - of een onverhoeds gevolg van hun eigen lugubere geheimen en verlangens?
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Het derde boek over Orsenna. Herbert is een onervaren tiener als hij de weggelopen dochter van baron d'Arc helpt te bevallen in de vrieskou. Die daad achtervolgt hem tot in het verre Orsenna, in een hachelijke klopjacht met de kunstmensen van de genadeloze baron. In Orsenna bevinden zich nog meedogenlozer elementen: de raszuivere Falangisten en de folteraar die fluisterend de ‘vivisectionist’ wordt genoemd.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Het vierde boek over Orsenna. Fabrizio Gracq is de zoon uit een vooraanstaand geslacht in Orsenna. Toch is hij een banneling, met een nicht die hem beticht van verkrachting en een door alle geheime diensten gezochte schoonvader die geheimzinnige experimenten uitvoert.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
De eerste Bezoekers-roman. In het Londen van 1888 verkoopt Ned een sterk roesmiddel. Hij maakt zich geen illusies over zijn plaats in de samenleving, maar lager nog staan de door hem gehate Oogsters, die kinderen van de straat plukken. Ned gaat de strijd aan met de sinistere organisatie die deze alternatieve versie van Victoriaans Londen onveilig maakt.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
De tweede Bezoekers-roman. De lange, bleke en witharige Bezoekers (door sommigen fluisterend Vamps genoemd) trekken overal aan de touwtjes. Zeker in de ineenstortende Republiek Vlaanderen anno 2019, waar steeds meer mensen worden uitgesloten en op straat belanden; en in het 22e eeuwse Japan waar het Keizerlijk leger de bevolking terroriseert.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Philip Hegels buurmeisje Oshyo wordt dood in de rivier gevonden. Het is het eerste van een serie benauwende sterfgevallen die zich in zijn omgeving beginnen te voltrekken. Jammer is, dat een van die doden ook weer opduikt. Een moordmysterie in een wereld vol onzekerheden.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Guido Eekhauts selectie van zijn beste 21 verhalen neemt je mee naar oorden waar hard neon vloeibaar wordt op het asfalt en pixelslijm in je kruipt, waar indianenhoofdman Zittende Stier wordt geadviseerd door Karl Marx en waar de engelen aarde bezoeken. Je reistn voorbij Neptunus en verder, als je daarvoor de hoge tol wil betalen.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
“De naderende storm” van Guido Eekhaut, het afsluitende deel van de Malvil-duologie, is een spannende spionagethriller, alternatieve geschiedenis en sociale fabel zonder weerga.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 19.95 EUR
Commentaar (0)
Tormance van Guido Eekhaut, een sciencefiction-novelle over een oude stad waar vele rassen zich thuis voelen, ook de mens­heid, maar waar de onderdrukte emoties tussen hen dreigen los te barsten.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
“De Zwarte Prins” van Guido Eekhaut, een schrijver die is genomineerd voor zowel de Diamanten Kogel als de Gouden Strop, winnaar van de Hercule Poirot Prijs en de Prijs van de stad Brussel, is een spannende spionagethriller, alternatieve geschiedenis en sociale fabel zonder weerga.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 19.95 EUR
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com