banner18.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Met musket ende ducaat: Hans d'Ancy

Tais Teng

In 1492 begon de ondergang van Europa. De Spaanse conquistadores brachten een dodelijk virus uit Mexica mee. De Sluipende Dood had geen sproeiende kuch nodig, geen aanraking. Een windvlaag was genoeg om het virus te verspreiden. Negenennegentig procent van Zuid-Europa en Noord-Afrika stierf voor het virus muteerde en in een koorts overging die enkel pasgeboren baby’s en tachtigjarigen doodde. Negenennegentig procent, maar het ging om die ene procent die het wel overleefde. De ziekte was aanvankelijk absoluut dodelijk: alleen een wonder kon je redden.

Ieder van de overlevenden was dan ook door een wonder gered, een dat ze zelf gemaakt hadden. Zonder uitzondering waren ze paranormaal begaafd. Later zouden hun genen zouden zich razendsnel over de bevolking verspreiden.

In de 21e eeuw heeft de wereldmacht Nederland (evenals de vier concurrerende grootmachten) genetisch manipulatie, een medische wetenschap die werkelijk effectief is. Bijna alle technologie die onze cultuur bezit. Plus magie.

Er zijn ook nadelen. De wijdverspreide paranormale talenten heeft de oude goden en demonen gewekt, of hen misschien een leven gegeven dat ze eerder nooit werkelijk hadden. De mensen zijn niet langer de enige intelligente wezens op aarde, en beslist niet de gevaarlijkste.

 


 Recensies

“Teng presenteert locaties en situaties die je denkt te herkennen, waarna hij het je direct weer laat duizelen met zijn grillige en eigenaardige vondsten en beschrijvingen. Niets is zeker of vaststaand.

Deze continue wisselwerking tussen bekend en vreemd maakt de roman zo intrigerend...”

“Je vindt maar zelden een roman die zo rijk is aan intrigerende ideeen, en die tegelijkertijd met zoveel vaart, kleur en fantasie wordt opgediend. Drinkend met goden, mandoline spelend, scheurend door koetsen in organische Inca-steden en strijdend met Azteekse geheimagenten en de Japanse gewetenspolitie: het plot giert voort als een hogesnelheidstrein en iedere halte die aangedaan wordt is de moeite van het bezoeken waard.”

(Marcel Orie over de derde Hans d’Ancy-roman)

De boeken in de 'Met musket ende ducaat'-reeks

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 1. Hans d’Ancy is een kind van de ellendige Onderstad. Hoog boven hem lokt Groot Amsterdam, waar alle parken op gietijzeren zuilen staan en de rijken ronddraven op gemuteerde kakkerlakken.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 19.95 EUR

Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 2. De Gunsteling van Sedna mag aanspraak maken op het stralende zegel van de Zonnegod. Wie het zegel bezit, heerst over de godengeslachten. Het zegel is onzegbaar waardevol - en Hans d'Ancy, avonturier-speurder uit Groot Amsterdam, heeft het. Maar kan hij het houden?
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 3. Tudriva, de Dame van de Vlammen die As en Bergen baart, wil alle vulkanen laten uitbarsten tot een Ring van Vuur die de aarde omgordt.Dat de godin door Azteekse agenten ontvoerd, maakt de zaak er niet eenvoudiger op voor Hans d'Ancy
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 4. Maar ik ben pas dertien!' zei het meisje verontwaardigd. 'Dat is toch veel te jong om een demon te trouwen en op je huwelijksnacht verslonden te worden?’
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com