banner16.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Jan J.B. Kuipers

Jan J.B. Kuipers

Zeeuws auteur Jan J.B. Kuipers (Zaamslag 1953) is vergeleken met Jorge Luis Borges  en R.A. Lafferty.  Met Borges heeft hij de verlicht filosofische inslag gemeen, met Lafferty de verhalen waarin schaduwen groter zijn dan hun personages. 

 

Hemels geachte lichamen

'In de handen van Kuipers werkt het archetype als een waarheids­serum. Door hun begeerte leren we de andere personages kennen en ontmaskeren,’ zo schrijft vakgenoot Marcel Orie in het nawoord van Hubake's Huis. Keer op keer blijkt de bruisende onderzoeksdrift van dolende avonturiers niet meer (en niet minder) dan een gesublimeerde variant op de levensdrift, de begeerte een Dame te ontmoeten en zo mogelijk te bezitten. Een driest en onmogelijk verlangen, voor de meesten van ons.

 

De verbeelding

Kuipers is een aantal jaren stadsdichter van Middelburg geweest, maar schrijft ook thrillers, jeugdboeken en geschiedenisboeken. In zijn boek over de Verenigde Oostindische Compagnie bekijkt hij niet alleen de grove motieven van pure winstzucht, maar verkent ook 'de meer verfijnde drijfveren' van de VOC. In zijn barokke fantastisch verhaaluniversum is het niet anders: allerlei verheven idealen en rauwe drijfveren doen hun uiterste om je verleiden van hun gelijk, om je partij te laten kiezen.

‘De verbeelding moet ordenen wat zich uit de zwemende diepten aandient,’ schrijft Kuipers zelf in de eerste hoofdstukken van zijn korte roman Kleine Leviathan. En om je verbeelding zijn werk te laten doen, dat is één van de mooiste ervaringen die je als lezer kan beleven.

 

Ontdek en lees

Je vindt bij elk boek op deze website on-line leesbare hoofdstukken uit het boek, of zelfs complete verhalen. Een fijne manier om meer te ontdekken.

Via Smashwords download je een aantal romans en verhalen in veel eboekformaten, sommige zelfs gratis. En op Jan J.B. Kuipers' website vindt je interviews en een overzicht van zijn multigenere-activiteiten.

 

Bij Verschijnsel

 

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Zestien verhalen. Achter de deur van Hubake’s Huis ontmoet de lezer vertrouwde personages als Philostratos Buguraz, maar ook nieuwe intrigerende karakters als Madame Solowoyow en Helena Blavatsky. Fictieve avonturen van historische personages of andersom? Eén ding is zeker: de bezoeker van Hubake’s Huis heeft toegang verkregen tot zeer uiteenlopende plekken en tijden als Alaska rond 1900, de Planeet van Ooyrade aan het eind van de geschiedenis, de Cubaanse riffen aan het begin van de negentiende eeuw, de verste uithoeken van de Sringi Nevel en het in de vroege literatuurhistorie verscholen Antwerpen. En al het vreemde raakt bekend.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Fantasyroman door Gert P. en Jan J.B. Kuipers. De Heer van Oth wordt er door zijn vorst op uit gestuurd om de Regendanser op te sporen. Met tegenzin gaat Oth op pad om de hem opgedrongen missie te volvoeren. Onderweg neemt hij de gesjeesde toverstudent Lieven Bedelbroot onder zijn hoede. Het tweetal wordt belaagd door vertegenwoordigers van onaangename volkjes, Lievens beheptheid met Stuurloze Kracht en Oths jammerlijke voorgangers.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Roman. In de jaren zestig van de achttiende eeuw strijkt Johannes Kamerink neer in een Zeeuws havenstadje als arts, visionair prediker en zakenman. Zijn veronderstelde buitenlandse betrekkingen, verzonnen fortuin, gefingeerde correspondenties en een van Frederik II ten geschenke gekregen klisteerspuit verschaffen hem toegang tot de plaatselijke elite.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Zestien verhalen. Schuif aan rond het Vat van Plenty - en probeer je te herinneren waarom. Proef het groot bruin met kippensporen, en ervaar het steunend zingenot van de balgharmonica.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
‘De aarde is de enige vreemde planeet’, aldus een themanummer van Wonderwaan dat Jan J.B. ­Kuipers ooit samenstelde. Het geldt ook voor Houten trouw. Alle verhalen zijn gebonden aan onze eigen vertrouwde, onberekenbare planeet: licht surreële vertellingen, van bijdragen aan de Karelepiek en Beowulfcyclus tot het roemruchte popfestival van Kralingen in 1970.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com