banner3.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Marcel Orie

Macel OrieVolgens eigen zeggen is Marcel Orie (1976) afkomstig uit een oude familie van circus- en kermisklanten die in heel Europa en op beide Amerikaanse continenten hun geld verdienden. Hij bevolkt zijn verhalen met interessante personages die je in de in de Commedia Dell'Arte tegenkomt, en in de betere Italiaanse of Japanse films.

 

Taalkunstenaar

De verhalen van Marcel Orie kom je even gemakkelijk tegen in genretijdschriften als Pure Fantasy als in gevestigde literaire tijdschriften als Ballustrada. Enkele van zijn verhalen werden genomineerd voor de Brandende Pen en de Millenium Prijs. In 2008 won hij de SLAU HC-trofee van de stad Utrecht. Auteur Bob van Laerhoven vat het als volgt samen voor de Bibliotheekdienst: ‘Orie schrijft beeldend, soepel en poëtisch.’

 

Culturele bento box voor nieuwsgierige fijnproevers

Orie put zijn inspiratie onder andere uit sprookjes, de Marx Brothers, gangsterfilms, de bijbel, superheldencomics, spaghettiwesterns, Alice in Wonderland, Bladerunner, manga, historische geruchten en halfbevroren sakéhallen. Hij ontdekt daar zo veel verbazingwekkends en maakt dat zich met zo veel plezier eigen, dat je zelf ook weer in je klassiekers zal duiken en obscure meesterwerkjes zal opsporen. Nog weken na het lezen van zijn verhalen bezoek je het Heart of Darkness in de klamme jol Nellie en Tokio's Toxitownghetto uit Coin Locker Babies, terwijl Morricone's mondharmonica door je hersens snerpt. Pas als de laatste Pulcinella van het toneel is verdwenen, herlees je Marcel Orie's verhalen. Je bent thuisgekomen.

 

Ontdek en lees

Je vindt bij elk boek op deze website on-line leesbare hoofdstukken uit het boek, of zelfs complete verhalen. Een fijne manier om meer te ontdekken.

Via Smashwords download je een aantal korte verhalen in veel eboekformaten. Je vindt er zelfs een gratis eboek!

In Bladerend door Japan reis je met Marcel Orie mees terwijl hij zich door dit land heenloopt leest. Dit artikel uit het sciencefictionvakblad Holland-SF kan je hier volledig on-line lezen.

 

Bij Verschijnsel

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (1)
Je bent een onwillige marionet in een duel door Tokyo. Je redt een aangespoelde contortionist en haalt hem in huis in je vervallen Haagse woontoren. Een mythische schelmenroman in tien verhalen die de geheimen van Cagliostro en Pan tot op het masker blootleggen, en misschien zelfs daaronder.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Een vuist vol tanden is het moderne equivalent van een uitstervende traditie: het rariteitenkabinet. Reuzen en lilliputters, krachtpatsers, zeemeerminnen en levende kanonskogels. De wonderen zijn onder ons: je vindt het eigen­aardige & uitzonderlijke bij de kapper, in een tatoeagesalon, aan het fastfoodloket of in het huis van bewaring.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com