banner13.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Tais Teng

Tais TengUtrechtenaar Tais Teng (1952 - ) schrijft inventieve fantasy en sciencefiction die critici vergelijken met het beste werk van Amerikaanse sf-giganten als Jack Vance en Robert A. Heinlein. "Van de taal van Tais Teng kan Jack Vance wat leren," schrijft het sciencefictiontijdschrift Holland SF.

 

Internationaal gewaardeerd

Tais Teng kreeg als eerste Nederlander een eervolle vermelding in de Amerikaanse sciencefiction-bijbel The Year's Best Science Fiction. Dit voor het verhaal "Een kroon van bliksem" uit de verhalenbundel Lovecraft mijn liefste, waarin Edmund Hillary en Sherpa Tenzing de toren van Babel beklimmen. In eigen land werd Tais Teng genomineerd voor een zilveren griffel. Voor de jeugd schrijft hij veel griezelboeken; hij zat met Paul van Loon in het Griezelgenootschap.

 

Verrassend Nederlands

In één van Tais Tengs verhalen wonen arme mensen in gure woonbotensloppen, buiten de laatste beschermende dijken. In andere verhalen is Nederland een (magische) wereldmacht gebleven en strekt Groot-Amsterdam zich over het hele IJsselmeer uit. Tais Tengs werelden zijn herkenbaar voor zijn Nederlandstalige lezers, en dat maakt zijn boeken zo veel leuker dan veel Amerikaanse vertalingen. De schepen uit Atlantis meren aan bij de Amsterdamse dokken, in de uitgaansbuurten zwalk je van dwergenkroeg naar coffeeshop of bruin café.

 

Ontdek en lees

Je vindt bij elk boek op deze website on-line leesbare hoofdstukken uit het boek, of zelfs complete verhalen. Een fijne manier om meer te ontdekken.

Wie graag een blik in de keuken werpt, zal zeker iets hebben aan de schrijftips van Tais Teng. Er komen er steeds nieuwe bij.

Via Smashwords download je een aantal romans en verhalen in veel eboekformaten, sommige zelfs gratis. En op Tais Tengs website geniet je niet alleen van zijn verhalen, maar ook uitgebreid van zijn illustraties.

 

Bij Verschijnsel

Met musket ende ducaat: Hans d'Ancy Met musket ende ducaat: Hans d'Ancy

In het alternatieve Nederland van Hans d'Ancy eindigde de Gouden Eeuw nooit en is praktische magie heel wat betrouwbaarder dan techniek. Goden en demonen wandelen door de brede straten en alleen een schuimbekkende idioot is atheïst.

Atlantis ongezonken Atlantis ongezonken

Wonderbaarlijke avonturen in een wereld waar Amerika nooit meer dan een fantasie was en Columbus Atlantis ontdekte: hij werd ingesloten door koperen raderboten met schoepen zo hoog als kathedralen, kruisbogen die hun pijlen met Grieks vuur honderd mijl ver konden schieten, een hemel vol stalen albatrossen die traag met hun gigantische vleugels sloegen.

Verhalenbundels Verhalenbundels

In korte verhalen geniet je van de creativiteit van Tais Teng in zijn meest pure vorm. Je vecht mee met Julius Caesar in zijn poging om Elfland te veroveren. Je tred verdampt purperen oceanen. Je hunkert naar de eilanden net uit de Haagse kust waar je je jeugd heb doorgebracht, die nu onbereikbaar voor je zijn. Stap met ons mee naar die werelden, reiziger!

Romans Romans

In romans en samenhangende verhalenreeksen leeft Tais Teng zijn inventiviteit helemaal uit. Je ziet de werelden die je bezoekt van alle mogelijke kanten: tegenstellingen, uitersten, tot bizarre proporties uitgegroeide fenomenen. Prikkelend, inspirerend en toch herkenbaar. Van de koudste ijsbrokplaneet tot de heetste magma in het zonnestelsel waag je je midden tussen het avontuur.

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Atlantis ongezonken 1. Gerard heeft zijn ka verspeeld, zijn derde ziel. Alle kleur en smaak is uit zijn leven verdwenen: zelfs pekingeend met pruimensaus smaakt naar klei en smeerolie en de blauwste zomerhemel is loodgrijs.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 4. Maar ik ben pas dertien!' zei het meisje verontwaardigd. 'Dat is toch veel te jong om een demon te trouwen en op je huwelijksnacht verslonden te worden?’
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Steden van zilver en leisteen door Tais Teng Deze reisgids voor de wonderbaarlijke oorden achter de negende regenboog bevat honderdendertig korte verhalen en ­instructies die in de ransel van geen enkele dromer of sjamaan mogen ontbreken.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Een boek vol dromen en obsessies. Avalon schemert in je ooghoeken terwijl monsters je tot hun wapen omsmeden. Je onsterfelijke minnaar is bereid alles op te offeren om de wandelende ­superstad van een gigantische schijfwereld in te halen. Ook jou en je kind.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Een kwart miljoen jaar verder en de mensheid is uitgezwermd van spiraalarm tot melkwegkern. Ze leven in de schaduw van anderlingen die eindeloos veel intelligenter en machtiger zijn dan zij. Vreemd dat zulke wezens toch steeds weer bij Percy d'Arezzo y Mac Shimonoseki aankloppen.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Elf alternatieve geschiedenissen. Sla linksaf bij het derde skelet, kus de verkeerde lippen en je wandelt over een gloednieuw tijdspoor. Reis door werelden waar het Amerikaanse verleden verrassend maakbaar blijkt en het zeldzaam onverstandig is een Atlantische dolk te kopen.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 24.95 EUR

Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 1. Hans d’Ancy is een kind van de ellendige Onderstad. Hoog boven hem lokt Groot Amsterdam, waar alle parken op gietijzeren zuilen staan en de rijken ronddraven op gemuteerde kakkerlakken.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 19.95 EUR
Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 3. Tudriva, de Dame van de Vlammen die As en Bergen baart, wil alle vulkanen laten uitbarsten tot een Ring van Vuur die de aarde omgordt.Dat de godin door Azteekse agenten ontvoerd, maakt de zaak er niet eenvoudiger op voor Hans d'Ancy
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Met musket ende ducaat 2. De Gunsteling van Sedna mag aanspraak maken op het stralende zegel van de Zonnegod. Wie het zegel bezit, heerst over de godengeslachten. Het zegel is onzegbaar waardevol - en Hans d'Ancy, avonturier-speurder uit Groot Amsterdam, heeft het. Maar kan hij het houden?
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Vallende sneeuw vormt een witte muur tegen de hemel. In hun met rook gevulde grotten zingen de Neanderthalers weemoedig de legenden van Cotrahviné, dat zal bloeien tot het einde der tijden, 'tot het ijs zelf smelt en de laatste mammoet verdwenen is'. Je ziet een nachtling een dikke sifarch verschalken, terwijl vuurmagiërs en aquamancers hele eilanden doen zinken in hun strijd om de macht.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Word een Romeinse handelaar in fabeldieren: een gevaarlijke job als je moet voldoen aan Nero's grillen. Reis mee naar zeepaleizen op alternatieve werelden, als je het uitzicht vanaf hoge plaatsen kan verdragen. Neonmaan neemt je mee op vijf-en-twintig zinderende avonturen.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, want je hebt de Hongkong rozen in de nachthemel gezien, en de hemelingen blijven generaties lang wraakgierig. Zes verhalen over de dromen en verlangens van mensen in fonkelende cybertoekomsten vol laserlicht, waar overvloed en vooral schaarste je leven beheersen.
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Je stoort liever niet Cthulhu’s slaap! Want hij die Cthulhu heeft aanschouwd in al Zijn onmetelijke vreemdheid, hij zal nimmer meer in zoete dromen rusten... Dankzij een incompleet computerbestand herleven de verschrikkelijke oude goden van griezelgrootmeester H.P. Lovecraft.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Twee dozijn verhalen over onze toekomst, ons diepste verleden en ons onbeperkt (on)vermogen. Worstel om na een ongeluk weer de meest elementaire dingen te kunnen doen: gedachtenlezen, teleporteren, je cellen beheersen om eeuwig te leven. Reis tot het hart van een sterrenhoop om de ware meesters van de melkweg te onttronen: de walvis. En ontdek in Cotrahviné wat de profeten aan Nosnam de vuurmagiër voorspelden en wie op het duisterste uur tegen Mantils nachtschild kraste.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Atlantis ongezonken 2. Wie de Verschroeide Veer bezit, kan alle legioenen van de Hel commanderen, elke wens vervullen.
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Io is een gevangenisplaneet, zo gevaarlijk dat je alleen kunt rondlopen in een robotlichaam dat je naakte brein beschermt. Serena en Kaluki kraken de creditcard van een schatrijke smokkelaar en ontsnappen. Maar hoe kunnen ze zich écht bevrijden van hun achtervolgers? Die vraag voert je langs tempelsteden van Hindoestaans Venus en ijzig Pluto naar de gevaarlijkste planeet van allemaal: de aarde.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
Drie complete boeken en een lang verhaal over een geheime dierentuin met dieren die te gevaarlijk zijn om in de gewone dierentuin te huisvesten. Voor avontuurlijke geesten van 13 tot 99 jaar.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com